Monday, April 16, 2012

Nilai PTPTN Yang Mahu Dilupus Boleh Membina 1,200 Buah Sekolah!

Kecoh dikalangan kaum pembangkang bahawa PM Najib menipu kononnya hutang yang hendak dimansuhkan berjumlah RM43 billion. Kata mereka, nilai sebenar setelah ditolak hutang yang telah dibayar ialah RM24.7 billion.

Jadi jelaslah mereka-mereka ini mahu RM24.7 billion itu dilupuskan! RM24,700 juta ! Mak bapak mereka tidak pernah ajar mereka bagaimana untuk menilai sebesar mana wang itu dan sebanyak mana manfaat yang boleh diperolehi oleh nilai sebesar itu.

Sebab itulah mereka menjadi satu-satunya bangsa di dunia yang mendesak dijalanan mahukan hutang tersebut dilupuskan. Sesuatu yang tidak pernah dilakukan hatta oleh orang kafir yang dan tidak beragama sekalipun.

Jelak dengan sikap tak ada otak ini, teman ingin ceritakan sebesar mana RM24.7 billion itu kalau mereka orang-orang yang benar.

Nilai tersebut boleh digunakan untuk membina 48 buah hospital, atau membina 120 batang jambatan merentangi sungai yang lebar, atau membina 9,600km jalan raya luar bandar selebar 8 meter, atau lebuh raya bertingkat sepanjang 240km, atau 1,200 buah sekolah, atau 48 buah lapangan terbang baru.

Mahu melupuskan segalanya ini semata-mata untuk pelajar-pelajar yang tidak cemerlang? Sungguh membuatkan pakatan pembangkang akan kalah besar dalam PRU 13 !

Anak-anak Melayu dari jenis bodoh kayu dan tidak waras sedang berdemo supaya hutang mereka sebanyak RM24.7 billion dilupuskan. Rasuah politik sebesar ini telah dijanjikan oleh Anwar yang hina itu kepada mereka.


No comments: