Wednesday, April 18, 2012

Teori Darwin Ditolak Akal Yang Sihat


Teman tak pernah percaya dengan teori Charles Darwin yang mengatakan manusia berasal dari beruk. Kononnya evolusi jutaan tahun telah menyebabkan itu terjadi.

Jika benar, mengapa beruk masih ada lagi di muka bumi ini? Adakah beruk-beruk yang masih ada ini telah tandatangan opsyen untuk tidak terevolusi?

Tetapi teman sangat percaya jika ada yang mengatakan bahawa teori Darwin itu ialah bagi mengangkat nenek moyang orang Yahudi yang sesetengahnya telah disumpah menjadi kera pada kejadian 'Black Sabbath' akibat melanggar larangan Allah SWT.

Mereka telah mengadakan tipu daya ke atas larangan menangkap ikan pada hari Sabtu yang mana ujian Allah ke atas mereka telah mendatangkan ikan yang banyak pada hari tersebut berbanding hari lain. Mereka menjerat ikan tersebut pada hari Jumaat dan mengutip hasilnya pada hari Ahad.

Akibat tipu daya ini, mereka disumpah menjadi kera.

Begitulah juga sepertinya bila kita dilarang mengikut ciri-ciri Yahudi yang merosak minda seperti pluralisme, demonstrasi dan melaung maki hamun penuh benci seperti orang tak beragama kerana dikhuatiri akan menjadi sebahagian mereka juga akhirnya.

Tetapi teman percaya bahawa kuasa Allah SWT jualah jika Dia berkehendakkan untuk sesetengah manusia itu mempunyai ciri-ciri seperti beruk.

No comments: