Wednesday, May 23, 2012

Anwar Dan Pengkalan Tentera USA Di Lumut


Bekas pengasas Parti Keadilan Rakyat, Ng Lum Yong mendedahkan rahsia dan motif hubungan rapat NGO khususnya dari Amerika Syarikat dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Dalam tempoh lima tahun akan datang China akan bergelar kuasa besar di Asia Pasifik, begitu juga dengan India dan Indonesia.

"Walaupun tidak diberi peluang di China, namun Anwar Ibrahim sentiasa menyampaikan ceramah dan bertemu media di India dan Indonesia hanya untuk merosakkan hubungan baik Malaysia dengan kedua-dua negara tersebut," kata Ng Lum Yong.

Beliau yang pernah dinafikan hak bertanding jawatan ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) PKR hanya kerana mendedahkan komplot menjatuhkan Menteri Besar Selangor itu turut berkata mendedahkan melalui Anwar Ibrahim, AS mahu menguasai Selat Melaka dan mengadakan satu pengkalan tentera khusunya di Lumut, Perak.

Ng Lum Yong turut menambah tujuan diadakan pengkalan tentera tersebut sebagai langkah AS menghindarkan ketiga-tiga negara Asia ini menjadi kuasa besar utama di Asia Pasifik.

"Anwar telah banyak menerima pembiayaan dan sumber kewangan besar dari Amerika Syarikat melalui pertubuhan-pertubuhan NGO.

"Tujuan mereka adalah mahu menjadikan Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri untuk memudahkan pembinaan pengkalan tentera di sini," dakwa Ng Lum Yong.

KL Pos

2 comments:

Anonymous said...

Inilah program AS dinamakan CONFINEMENT PROGRAM. ASsekarang sudah kesuntukkan masa.Anwar mesti bertindak cepat untukjadi PM. Kita perhatikan China tidak menyebelahi Anwar and Anwar pun jarang melawat Cnina. Kenapa?

Anonymous said...

Bukan Lumut tetapi Langkawi. Langkawi adalah akses terbaik untuk pelebaran kuasa tentera untuk Laut Andaman dan Selat Melaka. Sebagaimana Program The Confinement.

Sila selidik. Maklumat lanjut tidak boleh didedahkan.