Isnin, April 22, 2013

Uptown Sunway Ipoh mula gamit pengunjung

Uptown Sunway Ipoh di Sunway City Ipoh, Tambun mula dibuka akhir bulan lalu, kini mula menarik pengunjung. Terletak berhampiran The Lost World of Tambun, kawasan ini menyediakan lebih 400 tapak perniagaan untuk peniaga kecil. Walaubagaimanapun sehingga kini, hanya separuh yang baru memulakan operasi.










5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Bro, tak bukak kedai buah ke kat situ?

Tanpa Nama berkata...

Peniaga:-

ALhamdulillah, semenjak Uptown ditubuhkan, ramai usahawan melayu yang turut serta rata-rata penduduk dikawasan sekitarnya.

Peniaga dan PErsatuan serta Penganjur adalah terdiri daripada orang melayu jugak.

Setakat hari ini sudah hampir 200 tapak niaga telah beroperasi dengan pelbagai barangan serta harga yang amat berpatutan.

Diharap, usahasama di antara peniaga, persatuan, penganjur serta orang ramai dapat mengukuhkah lagi ekonomi usahawan melayu ini. terutamanya anak negeri perak, walaupun saya sendiri bukan anak kelahiran perak.

"Slogan Saya: Tiada Politik, Selamat Anak BAngsa".

Sekian, Terima Kasih.

Tanpa Nama berkata...

uptown ipoh da makin teruk.. disebabkan management yg xbgs.. ! xd kemajuan lansung! menindas peniaga..

Tanpa Nama berkata...

menindas peniaga dgn mengmbil harga tapak yg xberpatutan..mane kate nk tlg ank melayu?? melayu tindas melayu..! pihak pengurusan yg sgt tamak!!

Tanpa Nama berkata...

saya dok area sunway baru sekali pergi menjengah uptown tu tup2 dh xsemeriah dulu...peniaga semakin hari semakin berkurangan.dengar desas desus akan dibuka 1 lagi uptown tp dgn nama yg berbeza xsilap My One Town kt RTC Gopeng.konsepnya pun lebih segar & santai dipenuhi dgn event2 katanya.organisernya jg org kita yg dh banyak menjayakan event utk org melayu.
sy baru nk berjinak dgn dunia perniagaan ni plan nk berniaga kt sunway uptown tp xsangka plak xsempat nk join.so rasa2nya nk try kt My One Town plak la,ni no organiser yg kwn sy bg...017-5682069(En.Hafiz).moga ada rezeki lain selepas ini...