Jumaat, Julai 11, 2014

Ramasamy : Satu-satunya 'pengganas LTTE' yang bebas melakukan kebiadaban di Malaysia

Berikut adalah petikan artikel dari blog ini yang menjelaskan kaitan Prof. Ramasamy dengan pengganas Tamil Eelam. Sehingga hari ini, orang ramai masih memberi muka kepada pengganas yang bernaung di bawah DAP ini:
Selasa, Mei 26, 2009
Bahaya TKM II Pulau Pinang Sebagai Barua Besar LTTE Di Malaysia
Berikut adalah Surat Terbuka dari Persatuan Keamanan, Penyatuan dan Hak Asasi Manusia Sri Lanka (SPUR) yang berpusat di Australia.
Stop LTTE infiltration of Malaysia before it's too late
Posted by Wanni Operation in Thursday, March 26th 2009


Topics: Articles, News, OpinionTags: Dravidasthan, LTTE, Malaysia, Tamil Diaspora
Malaysia stands as a strong nation state in the international community thanks to the indefatigable efforts of farsighted national leaders. Malaysia was able to withstand internal as well as external challenges to its sovereignty and its territorial integrity as building a strong nation was the key policy platform of Malaysians. The country was determined to defeat movements attempting to carve out ethnic enclaves and also groups which took to violence to derail Malaysia's path to progress.


Today, Sri Lankan political leaders as well the vast majority of the population are engaged in militarily defeating the LTTE, and presently this group of terrorists have been restricted to a sliver of land not more than 25 sq miles. As you no doubt are aware, the LTTE is nurtured by funds collected in foreign countries as a section the Tamil Diaspora including some in Malaysia still dream of creating a separate country in Sri Lanka. According to racist Tamil historians it will be the first step in setting up a 'Dravidasthan ', in this case including some parts of present Malaysian territory and Tamilnadu in India.


Malaysia unfortunately has been a centre for fund collection for the LTTE through the World Tamil Movement and some very active pro-LTTE academics including a senior professor in a well-known Malaysian university. It is a well-known fact that some businesses operated in Malaysia are fronts of the LTTE. The LTTE's principal international arms purchaser and money launderer, K. Pathmanathan Also known as K.P is reported to be in Malaysia with a band of senior LTTE members setting up the LTTE network for future operations. This information has received the attention of a number of anti-terrorism experts.


Janes' Monthly, the prestigious Defence magazine confirms that the LTTE collects US $300m a year from its business operations as well as from well-wishers. These collections are illegal and contravene the UN resolutions on international terrorism. Since the funds are finally utilized to arm a terrorist group with destructive motives and also to kill Sri Lankans and destroy the economy. We request you to investigate the LTTE's recent resurgence in Malaysia.


In the name of the friendly people of Sri Lanka and in keeping with the UN Resolutions on international terrorism, we request you to take urgent legal action against K. Pathmanathan and his collaborators in Malaysia.


- Open letter to the Prime Minister of Malaysia from
Society for Peace, Unity and Human Rights for Sri Lanka (SPUR)
Sementara itu, komen 'Lebai' dalam artikel 'Gesa Tamil Malaysia Kutuk LTTE' menyebut :
Orang pertama yang perlu disiasat sekarang ialah Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang yang juga bekas profesor di UM, P Ramasamy. Dia banyak menulis mengenai LTTE. Sila search dalam google 'ramasamy and tamilcanadian. atau layari www.tamilcanadian.com.


Dalam salah satu tulisannya mengenai LTTE dan Malaysia, Ramasamy ada berkata: "the pro-Malay policies of the government have discriminated against Tamils being meaningfully employed in the different sectors of the economy."


Ini adalah satu kenyataan yang merbahaya bagi perpaduan nasional. Kerajaan Malaysia harus bertindak segera sekarang mengekang gerakan seperti yang saudara laporkan itu daripada merebak menjadi api yang besar. Padamkan segera bara yang ada supaya tidak memercikkan api.
terima kasih
May 25, 2009 10:44 PM
Segalanya mungkin berpunca daripada penyertaan rasmi P. Ramasamy ke dalam LTTE sebagai penganalisis perlembagaan perjuangan kumpulan pengganas tersebut melalui kenyataanTamilnet bertarikh 22 Mac 2008 :
[TamilNet, Saturday, 22 March 2008, 21:34 GMT]
Professor Ramasamy, a Political Scientist who left Malaysia and taught in Germany and Singapore, beat former Penang Chief Minister Dr Koh Tsu Koon at the recently held Malaysian elections and has been appointed Deputy Chief Minister for Penang, widely regarded as the Malaysia's economic heartland. Professor Ramasamy participated as a member of the LTTE's constitutional affairs committee prior to Geneva Talks in June 2006.
Apa yang hendak dikatakan ialah, perkara ini sudah terlalu terang dan tidak perlu lagi untuk disuluh. Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang II, P. Ramasamy perlu disiasat mengikut lunas anti-keganasan antarabangsa dan berselindung di sebalik campurtangannya dalam urusan perlembagaan membabitkan pergerakan pengganas kejam ini. Ramasamy sendiri memang sentiasa mengeluarkan kenyataan bersifat perkauman dan kini, terbukti sebagai ahli akademik sampah pro-LTTE yang hakikatnya menyokong kuat sifat kebinatangan dan jenayah pembunuhan LTTE.


Gambar ini menunjukkan P. Ramasamy bersama para pemimpin LTTE dalam satu sidang di Geneva, 3 tahun lalu. Inilah muka sang pencelaka yang menyokong pembunuhan ribuan umat Islam Sri Lanka yang tidak mahu terbabit dengan LTTE. Malah pembunuhannya berlaku di masjid-masjid.

Sesungguhnya parti Islam di Malaysia diisi orang orang buta. Mengapa tidak sokong sahaja tentera Thai menghapuskan umat Islam Patani? Sokong sahaja Israel menyerang Palestin? Bukankah sama sahaja dengan menyokong pengganas Tamil ini?

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

LTTE itu kalau gagah di Malaysia , kenapa Syaitan Mader yg menghapuskan sejarah org2 India di estet , dan menjadi billionaire dgn Daim dengan menjuai estet2 tersebut tidak di bunuh je. Tamil LTTE dan penduduk India di estet adalah golongan yg berlainan tapi kongsi bahasa yg sama.Perjuangan LTTE bukannya di Malaysia tapi di Sri Lanka bodoh. Yang org2 India di sini mengeluh sebab mrk kehilangan estet setelah beberapa generasi duduk di situ. Kenapa SyaiTun Mader memilih mrk sebagai mangsa, Jadi mrk melawan SyaiTun dengan alas an yg konkrit seperti org2 kampaung Memali yg menyimpan dendam kesumat terhadap Mamak ini. Semua ini berlaku kerana penganiayaan Mader ke atas sebilangan rakyat Msia yg masih mundur. Tamil LTTE dengan Tamil India berasal dari tempat 2 lain & mempunyai kebudayaan yg berbeza dan org2 Tamil Sri Lanka itu kebanyakan org2 yg telah maju ke depan dari segi peninkatan ekonomi dan bersikap militan. Boleh dikatakan Tamil Sri Lanka mengejar kekayaan di mana2 pun mrk berada dan tidak menjadi kuli seperti pekerja estet di Msia. Jadi penganiayaan kerajaan Malaysia di bawah Mader selepas mengalami kekejaman rejim British adalah sesuatu yg tidak boleh diterima masyarakat India Malaysia. Utk menyamakan Tamil LTTE dan Tamil Estet adalah seperti menyamakan Bugis dan org2 Maluku.Harap blogger2 dapat mengningkatkan ilmu anthropologo mrk sebelum menulis.Kalau org2 Melayu menyokong Palestin tidak menjadikan mrk itu Arab.

Tanpa Nama berkata...

yang bodoh tu kau.. kau tak pernah baca wilayah penguasaan yang diperjuangkan LTTE .. jgn suka sebut bodoh sangat sebab dengan keturunan ko nampak bodoh bila ko cakap panjang2 pun macam berak kut mulut je.. artikel ni ditulis berdasarkan apa yang telah ditulis oleh orang Sri Lanka sendiri... nak jadi simpatisan tak tentu hala, sila bunuh diri lah kalau itu memajangkan kedunguan yang hakiki. fuck u.

Tanpa Nama berkata...

dasar anjing tak mengaku anjing.hasil sistem kangany yang tak dihalau pulang. akhirnya jadi barah dalam negara.

Tanpa Nama berkata...

oh ya simpatisan LTTE, bugis memang bahasa lain, maluku memang bahasa lain. pulau pun lain lain. tamil estet dan tamil ltte.. bahasa sama, tanah asal pun sama.. dan berapa banyak tamil di malaysia ni dari sri lanka, bukan dari tamil nadu? kenapa bangsat sangat itu pun tak boleh nak pikir? kenapa nak ulang cerita yang semua orang dah tahu. dan menutup minda pada perkara begini yang kurang orang tahu? tak reti jadi intelek sikit ke? sial la kau ni. sembang meleret. putar fakta. ko ingat semua orang bodoh mcm org2 sekeliling kau?