Selasa, Februari 03, 2009

Ugutan Pilihanraya DUN Perak

Penyokong Pakatan Rakyat menyebut bahawa Akujanji yang ditandatangani ADUN-ADUN mereka adalah idea istana. Mereka mengatakan bahawa baginda Sultan Perak bersetuju bahawa ianya sah, semalam.

Jika benar, hanya SPR yang akan menentukan perletakan jawatan itu sah atau tidak. Khabarnya, jika SPR tolak, DUN Perak akan dibubarkan untuk mencari mandat baru.

Bila berhadapan dengan pilihanraya, apa yang perlu diingat ialah KEMENANGAN PAKATAN RAKYAT di Perak adalah kerana SILAP BN MEMILIH CALON walaupun ada pertambahan kerusi DAP kerana kaum Cina dan India termakan politik menyamaratakan hak warganegara.

Jika benar mereka mahu bubarkan DUN Perak, mereka menuntut jutaan ringgit dibelanja lagi untuk kerja pilihanraya. Adakah ini kehendak rakyat?

Mereka kata BN menghabiskan wang rakyat. Apakah idea Pakatan Rakyat selama ini MENJIMATKAN DUIT RAKYAT? Adakah rakyat mahu pilihanraya semula?

Jika pilihanraya semula, adakah rakyat akan memilih PR? Apakah jasa PR dalam 10 bulan. Kenapa tidak tunggu lebih banyak jasa ditabur dahulu? Itu pun kalau ada masa terluang selain masa merebut peluang.

Adakah rakyat Perak mahukan huru-hara dalam pilihanraya DUN Perak apabila semua hooligan politik UMNO, PAS, PKR ( Cina jugak tak payah pakai semua ni ) dari seluruh pelusuk negara menyerbu negeri ini.

Idak ke menyemak namanya?

Lainlah kalau sorang PR sorang BN, tiap cawangan, pegi survey. Setiap pasang survey 1000 orang, duduk la komer tepi jalan ke tepi pasar ke supermarket ke, tanya pengundi nak pilihanraya DUN atau tak. Ekonomi pun bukan baik sangat.

Sebenornya, kalau nak buat kerajaan campuran memang boleh. Tapi ini la orang Islam dok ikut telunjuk 'penentang Islam'. Semua GILA KUASA. Ibarat pepatah 'Inuit' : "Yang tuduh orang makan taik pun tengah suap taik ke mulut."

Nota kaki : Tajol dah takde, Zahid Hamidi? Zambry? Bincang lain kali..

7 ulasan:

ADI JAGAT PUTRA berkata...

betul kata ipohmalay,selama ini pakatan rakyat mencanangkan menifesto negara kebajikan.negara kebajikan apa kalau nak menghabiskan duit rakyat macm tu.

Tanpa Nama berkata...

sebab umno mangkuk.duk menghoyan sebab hilang kuasa,pastu guna cara bkn2 nk jatuhkan kerajaan pr

Anak Kuala berkata...

tuan maam mana nak letak semak online kat blog. Saya telah cuba tapi tak berjaya. terima kasih tuan

IPOHMALAY berkata...

Anak Kuala :

Gi kat gadget
Add Text... klik kat Edit HTML paste html language di bawah..

8 untuk <
9 untuk >

kendian klik balik Rich Text... kalau kotak tu besar sangat ... boleh resize dengan hanya drag kotak tu..

selamat mencuba...

code nya :

8form action="http://www.daftar.umno.org.my/semak.asp" method="post"98div align="center"98div align="center"98b98span style="font-size:100%;color:#ff0000;"9SEMAKAN KEAHLIAN UMNO
8/span98span style="font-size:85%;"9Masukkan No. Kad Pengenalan8/span98/b98/div98/div98div align="center"98p align="center"98span style="font-family:Arial;font-size:130%;"98input style="FONT-SIZE: 12pt; WIDTH: 165px; HEIGHT: 24px" maxlength="12" size="19" name="NoKadPengenalan" height="15" width="220"98/span9 8p98span style="font-size:180%;"98input class="unnamed2" style="FONT-SIZE: 10pt; WIDTH: 54px; HEIGHT: 24px" type="submit" size="17" value="Semak" name="B1"9
8/span98span style="font-size:85%;"9
8strong9Masih Belum Mendaftar?
8/strong98/span98a href="http://www.daftar.umno.org.my/Tambah_baru.asp"9KLIK SINI8/a98/p98/div98/form9

Topengperak_Xinwugi® berkata...

hehehe... alasan rasuah/bn bila tak berani berdepan pilihanraya...

kunun nak berjimat...

nak berjimat ke tak berani berdepa suara rakyat???

cit pooodah...!!!

kah kah kah kah kah kah kah...

BERANI KERANA BENAR, TAKUT KERANA SALAH...!!!

IPOHMALAY berkata...

eh... sapa tak mau pilihanraya...

cuma hambur kata-kata PR je.. yang "MENJIMAT DUIT RAKYAT" tu..

bubar DUN lagi bagus...

tengok la rakyat perak bersuara..

hangpa harap cina ngan india je..

majoriti remain silent..

selalunya... yang kuat berbunyi ni.. tin kosong..

yang banyak gelak tu.. setan..

he he he

Anak Kuala berkata...

terima kasih ipohmalay