Khamis, April 14, 2011

Raja Petra Pencen Jawatan Pemfitnah?

Teman seperti yang teman post pada 25 Disember 2010, menggesa sekali lagi Raja Petra supaya pulang dan memberi penerangan kepada masyarakat Malaysia berhubung permainan politik Anwar ini.

Sejak tauke pembiaya Raja Petra iaitu Zaid Ibrahim berpatah arang berkerat rotan dengan Anwar, Raja Petra seakan-akan mahu menceritakan hal sebenar kepada umum tetapi pada kedudukannya yang kejauhan, dia seperti malu-malu kucing.

Semalam dia mnceritakan segalanya dari Perth, Australia. Dah dekat dah tu. Harap-harap selepas PRN Sarawak, dia telah berada di negara ini dan berhadapan dengan apa juga kemungkinan dengan cara jantan. Berani kerana benar seperti Raja Petra. Takut kerana salah seperti Anwar.

Sabtu, Disember 25, 2010

Raja Petra Digesa Pulang

Teman mendesak supaya Raja Petra segera pulang dan melaporkan kepada umum bahawa dia telah memfitnah PM Najib berhubung isu pembelian ketenteraan yang dikaitkan dengan Altantuya.

Ini akan membersihkan namanya dan menjauhkan dia dari Pakatan Rakyat yang sedang dicemuhnya.

Teman paham kalau Raja Petra dibayar untuk membuat fitnah dan sebagai penganggur, Raja Petra memang akan mengenepikan moral untuk wang yang diperlukan dalam menyara hidup.

Teman tak mahu kalau Raja Petra nak masuk ke Malaysia dengan Third Force nya, dia akan terus bermain isu Altantuya yang diketahui BOHONG.

Apapun, Raja Petra wajar berbuat apa sahaja selagi undang-undang tidak dapat menafikan haknya.

Cuma dia menafikan haknya yang termaktub dalam undang-undang.

Raja Petra perlu pulang dan "face the music".

7 ulasan:

Gopeng Rawa berkata...

Saya melihat gambar-gambar anak perempuan YM Raja Petra dengan pengacara Radio Free Sarawak.Juga saya ada baca yang isteri YM Raja Petra pun menghadapi penyakit kanser.Jangan lah libatkan YM Raja Petra dengan politik lagi.Lebih baik YM Raja Petra tumpukan masa dan tenaga terhadap keluarganya.

hangkedee berkata...

Boleh percaya ke manusia berstatus anjing ni.

Tanpa Nama berkata...

jika dia berkata benar, sekalipun kita sukar nak percaya dia lagi,
terbuktilah selama ini tuduhan itu hanya fitnah. jadi, semua blogger dan tukang komen yg menyebarkan dan menjaja cerita itu sepanjang masa akan terpalit dgn dosa fitnah betul tak? fikir2kan..

Tanpa Nama berkata...

Jangan ade yg nak kata yg di interview tu bukan RPK dah lah.

Rupa macam RPK.
Cakap macam RPK.
Gaya macam RPK.
Tapi bukan RPK.

Tunggu je lah.

IPOH MALAY berkata...

BETUL GAK.. NANTI NUAR CAKAP.. IT WASNT HIM!!

Tanpa Nama berkata...

Manusia hipokrit macam tu boleh percaya ke? Di Malaysia dia kata dia keturunan DiRaja Selangor, di UK dia kata dia Mat Salleh dia tak cakap pun dia Malaysian. Akhir-akhir ni ramai penegak kebenaran lepas satu satu keluar menegakkan kebenaran...tapi semua pun tak boleh pakai sebab mereka dari jenis yang tak pakai otak hanya pentingkan diri sendiri.

IPOH MALAY berkata...

tak la nak percaya sangat.. cuma skang ni je org tak percaya dia.. dulu2 org percaya gila kat dia... sampai zul nordin pun org x caya.. lebih percayakan dia..

berapa juta liun lak nak tuduh amnu bayar dia kan?