Ahad, Julai 17, 2011

Akibat Rosmah Mansor Dan Cincin Berlian US$ 24 Juta , Ramai Pilih Ke Neraka

Adakah kerana muka Rosmah Mansor yang ketat itu membuatkan dia boleh difitnah sesuka hati? Bukanlah nak membela sangat orang yang mahal senyuman, tetapi membela orang yang menjaja fitnah dan penipuan lebih azab pengakhirannya.

Fitnah cincin berlian Rosmah Mansor yang kononnya berharga US$ 24 juta, terus di jaja, dan mereka yang tenging, menyambung penjajaan itu dan sudah tentu andai Rosmah Mansor ke neraka sekalipun, dia tidak berada di dasar neraka api hitam legam tempat para pemfitnah ini dikumpulkan.

Setelah meneliti punca fitnah ini dari Blog MiM, dalam masa 1 minit, teman terlihat satu kesilapan pada penipuan dan pengubahsuaian data paparan maklumat Kastam di mana penipuan tersebut dilakukan oleh seorang yang ingin menipu namun dek kerana bodohnya dia, titik noktah yang ditinggalkannya menjelaskan segala-galanya.

Titik noktah dalam sistem komputer tidak digunakan pada keterangan-keterangan pendek. Titik ini digunakan bagi menggambarkan kependekan sesebuah perkataan seperti Saint kepada St. ataupun Yang Amat Mulia kepada Y.A.M.

Pada gambar pertama sendiri telah jelas bahawa penggunaan noktah dihujung ayat tidak menjadi amalan dalam kerja memasukkan data ke dalam sistem.

Namun kegelojohan untuk menipu dan menyelitkan nama Rosmah Mansor dalam dakyah kenerakaan ini membuatkan pengubah data itu lupa bahawa dia telah memasukkannya di ruangan alamat! Bagaimana 'remarks' dalam sesebuah sistem tidak berisi alamat?




Lebih menghairankan, mengikut rekod dari rekod The Most Expensive Journal di http://most-expensive.net/diamond-2008 , hanya terdapat dua bentuk cincin berlian paling mahal di dunia dan jika Rosmah Mansor 'memang membeli' cincin berlian The Wittelsbach-Graff Diamond ini, perkara ini menjadi hebahan dunia barang kemas dunia dan Laurence Graff pasti akan menyebut-nyebut pada siapa dia jualkan cincin itu dan jika dibariskan Rosmah Mansor yang bersuamikan seorang Perdana Menteri bergaji RM22,000 sebulan itu, dengan hartawan-hartawan dunia dan billionair yang turut ingin memiliki khazanah tersebut, siapa yang mahu menjual cincin tersebut kepadanya?

HENTIKANLAH MENJAJA FITNAH INI KERANA DI AKHIR ZAMAN SEPERTI INI, ALLAH MEMBALAS DENGAN SEGERA. SAYANGILAH ANAK BINI IBU-BAPA DAN SEKELUMIT HARTA YANG KITA ADA KERANA DENGAN MENJAJA FITNAH SEBEGINI, KITA MUNGKIN DI DIAMKAN DENGAN SATU PEMBALASAN YANG TIDAK KITA DUGA AZAB SENGSARANYA . :

The Wittelsbach-Graff Diamond – $23.4 million

World's Most Expensive Diamond - The Wittelsbach-Graff

The Wittelsbach-Graff diamond is a 35.56-carat blue diamond mined in India. The historic diamond was chosen by King Philip IV of Spain as part of the dowry for his daughter, the Infanta Margarita Teresa. Her suitor, Leopold I, later became Holy Roman Emperor and passed the diamond on to his heirs after she died in 1673. When the Archduchess of Austria married Bavaria’s Crown Prince in 1722, the diamond became known as “Der Blaue Wittelsbacher” (The Blue Wittelsbach) after the Crown Prince’s family. This diamond became the most expensive diamond in the world after being sold to London-based jeweler Laurence Graff in 2008. Graff immediately had the gem altered in order to enhance its color and remove some damage to its girdle, an action decried by some gemstone experts.

The Graff Pink – $46 million

World's Most Expensive Diamonds - The Graff Pink

Before this 24.78-carat “fancy intense pink” diamond was sold in 2010 to Mr. Graff at a Sotheby’s in London auction, it had last been sold by renowned jeweler Harry Winston. Pink diamonds are extremely valuable and only the rarest weigh more than 20 carats. It is unknown whether or not Graff plans to alter the Graff Pink. Sotheby’s made an additional $60 million on diamonds at the same auction.


P/S :Tolong tanya budak-budak Kastam yang kantoi rasuah awal tahun ni. Siapa punya kerja tak cerdik ni?

9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Sediakan 4 orang saksi yang adil baru boleh percaya. Lagi satu, kalau puak-puak pakatan ni, sepuluh patah cakap 20 patah bohong, semua kaki jubur.

Tanpa Nama berkata...

Aku setuju.. Cari 4 saksi dulu. Batu berlian dan catatan media tak boleh pakai sebab tak ada telinga- besi tak boleh jadi saksi.
Setahu aku, DS Rosmah ni seorang yang gigih dalam perniagaan sebelum orang kenal beliau lagi. Orang sakit hati sebab dia ahli dalam perniagaan, berkarisma, tak tumpang populariti serta boleh public speaking.
Kepada DS Rosmah- semoga sukses selalu.

Bapak Putaq berkata...

..kalau Ketua Umum PKR Maharaja Penipu, bekas Ketua AMK Raja Putaq..

Tanpa Nama berkata...

Ayam betina Rosmah sendiri berdiam diri, ramai ayam pontan berkokok pula. kakaka.

Tanpa Nama berkata...

jgn le ckp bnyk2 e....minta le cincin dan gelang 2...minta le siasat pe kos dia tu.....sapa minta impot....sapa buat ecpot.....sapa bye duti....spa wat silap ejaan dl from kastam....pas 2....xyah ...minta suruhan jaya malaysia yang siasat...minta suruhan jaya australai yg siasat tok ketulenan borang2 2....abis cite.....pe la ko org nie....kokok sana kokok sini....wat bodoh.........kalo bini pm bersalah.....buang je pm skrg nie........pilih lain....npe susah2 ek

Tanpa Nama berkata...

x yah wat cite2....dtg dri us pas 2 nak pe singapore....ghehehehe bkn bodoh la kite org nie kan...rakyat malaysia skrg sanggup ke brani berdiri mintak......yb * ntah adun ke mp) yg si rosmah 2...ngaku busy nak mengatur hal rakyat padahal sururumah....tok bersumpah kalo dia x beli benda2 tu.....biar sumpah nya 2 jahanamkan laki dia and dia and family dia ...hehehehehe

Tanpa Nama berkata...

lgi plak...kalo2 la..pm kita nie jnis kuat iman dia 2...hehehehe...minta le junjung alquran...minta hidup jahanam atas dop bini dia kalao bini x brsalah...hehehehe....*mana de iman kan) dlu pin pena gak panggil org sami2 kerala keling buat sembahyang nak minta menang pru12,,,,tobattttttttttttttttttttt la en najis....tobattttttttttttttttt la ros main(rosmah)... neraka jahanam itu sht azab tawwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Tanpa Nama berkata...

bapak angkat si najis 2 xde plak wat hal pon....hehehehehe ...wat diam je.......cm taw je pe yg berlaku nie.........hehehehe...trikot mkn najis ke....trikot mkn dosa ke pak maha firaun pak maaaaaaaahhhhhhh thir.....jwp le nanti kat neraka.....yg rakyat malaysia ....fikir2 la.....SUBAHAT pe kos dosa nya...hehehehehehe

IPOH MALAY berkata...

ha.. najib kalau ceraikan rosmah sure BN menang cemerlang... kalau nak cakap, memang itu aku nak cakap.. tapi kita orang islam... nak cakap cakap dari dalam la... bising pun tak guna.. kalau tak join and bring them down.. tak tul? kalau dari luar, orang panggil apa? anjing menggonggong kabilah berlalu.. sekarang ni nak retain as muslim nation atau nak go secular... PILIHAN DI TANGAN ANDA... memilih biar pada apa yang patut di pilih.. 100% chinese are with the alternative... we will go secular with your broad naivity dogma.. tapi, good, at least hang bersuara sebab aku tau hang sapa..

CHOOSE UNITY.. lain2 pendapat, x relevan for muslims skang..