Selasa, April 09, 2013

Tabung Perajurit ke akaun parti. Hebat!

Selepas diketahui menyonglap Tabung Memali, parti paling mulia dan paling disayangi macai PR - kerana mudah ditundukkan - membuat silap mata lagi.

Kali ini dengan Tabung Perajurit Tragedi Lahad Datu. 

Kita hairan bagaimana wang yang masuk ke akaun parti sebagai sumbangan tabung wira itu boleh diasingkan dengan mudah untuk diklasifikasikan sebagai sumbangan orang ramai bila mana ia sudah bercampur aduk.

Kita memang mahu pihak yang tidak mencetus polemik, pihak yang sistematik dan pihak yang jujur memerintah negara. 

Tetapi dalam hal sekecil ini pun mereka gagal, jangan berlapik dengan isu Rosmah lah, isu kapal selam lah, iau yang tak ada sangkut paut dengan apa yang dipertonjolkan di sesebuah entri.


Baiklah, saya tak percaya, saya check di M2U. Kononnya ATM takkan salah tulis. Parti Islam Se Melay? Tetapi hasilnya apa?



Masih memutar ? Terserah. Pemutaran hangpa bukan benda baru. 

15 ulasan:

fareezpro2 berkata...

Parti islam se melaysia ke @ se melayu?

Kalau tgk kat gambr tu,ejaan malaysia - melaysia?

So,boleh pcye ke gmbr ini?

fareezpro2 berkata...

Mohon tgk blik wording,x kan bank atm bleh salah wording, btol tak?

IPOH MALAY berkata...

pergi check sendiri la wei.. ko ni sakit ke apa? gi tengok gambar yang aku baru upload semata2 kau kat posting ni.

fareezpro2 berkata...

X Sakit,cuma pelik,mane tuan dapat gmbr tu,

fareezpro2 berkata...

Berkemungkinan ada org yg ingin buat fitnah ni,parti islam se melay je

IPOH MALAY berkata...

boleh jadi lah.. mintak bos bos engkau jelaskan hal sebenar.. ini adalah laporan orang ramai.. kalau kau ada M2U, kau sendiri boleh check. kalau takde, ko gi CDM maybank sana..

fareezpro2 berkata...

Owh,laporan org ramai,so,ada laporan polis ke yg dbwat?x kan org ramai cuma buat laporan ke tuan sahaja?

fareezpro2 berkata...

Kenapa setiap soalan saya tuan biarkan tergantung tanpa jawapan?

fareezpro2 berkata...

Tuan patut bersyukur keatas kehadiran sy di blog tuan ni bg menghidupkan blog tuan yg sblum ni muram sahaja

Tanpa Nama berkata...

Ni aku nak trangkan ngan tuan blog ttg tuduhan tuan tu
Nme yg terpampang kat atm n web tu sebenarnya bkan nme penuh . Mgkin name pnuh tu" parti islam se malaysia tabung perajurit lahad datu". Tuan tentu perasan ble tuan keluarkan wang kat atm nme kat atm tu nme tuan x spenuhnyer dipaparkan. Cthnyer. Ali hishammudin bin musa rostam, kat atm nme kuar ali hishammudin bin mus.
Sape kate tak leh asingkan wit parti ngn wit sumbangan. Aku kate ble, akauntan kn ade. Mereka ttu arif dlm pengasingan wang. Misalna aku derma kat tabung yg tuan kate bcampur aduk. Lpas aku derma aku akn info kpde pengurusan tbung td ttg tarikh, mase, jumlah yg ddermakan. Mcm bli brg online, kte dah byar wit kat akaun pnjual tp kte tak inform mmg susah ler. Brg tntu x dpt. Harap tuan faham.

@blanka

Tanpa Nama berkata...

Tak nak ckp pasal rosmah ngan kapal selam dah tentu tak leh jwab sal tu. Nak sokong rosmah menabung dari keci jg ker.

Tanpa Nama berkata...

Klu dulu pepatah takkan melayu hilang didunia.
Skrg takkan menyokong bn klu projek tak diberi.
Btul tak tuan?

Tanpa Nama berkata...

Dia lebih bpengaruh dri polis sbb dia brkawan rapat ngn pemimpin kat tpt dia.
Sman polis pun snang setel, polis nak saman pun x berani, ble ade masalah ke gaduh ke x de tindakan , snang2 ble lepas. Sbb tu org ramai wat laporan kat die x wat laporan polis.

fareezpro2 berkata...

Betul

sarip dol berkata...

Betui2...ade tender ada wang..kerja goyang kaki duduk rumah bace utusan.
Cukup bulan ambik payment..apa susah..ini kali la