Rabu, Julai 24, 2013

Seri Pristana : Apabila Guru dan PIBG Turut Berbuka Puasa Di 'Tandas'

Blog Mazidul Akmal hari ini mempamerkan gambar pihak sekolah dan PIBG berbuka puasa di 'tandas'yang dikononkan oleh mereka yang ada niat tidak baik ke atas Islam, dengan menjadikan ia satu isu. Maka, siapa yang perlu meminta maaf dengan tuduhan berniat jahat ini?


Bacaan lanjut klik DI SINI

Selasa, Julai 23, 2013


Reaksi Kes SK Seri Pristana Dinilai KeterlaluanMemalukan melihat perempuan mamak mengaku Melayu yang mengendalikan blog AMENOWORLD melakukan provokasi menjatuhkan maruah pentadbir Sekolah Kebangsaan Seri Pristana berhubung kes murid ditempatkan di ruang makan yang kelihatan seakan-akan tandas.

Memalukan bila Menteri Pendidikan melompat melalui Tweetnya seperti tiada kordinasi dengan pihak sekolah melainkan mengeluarkan reaksi melulu.

Memalukan juga bila umat Islam kelihatan apologetik tak bertempat sehinggalah perkara sebenar didedahkan oleh Mazidul Akmal bahawa itu bukan tandas, tetapi bilik persalinan.

Heran, blogger dan pengamal media sosial segera melaungkan bahasa pembangkang dan pemuka kafir. MENGAPA PERLU MEREKA DIASINGKAN? DISKRIMINASI? BLA BLA BLA?

Teman sokong sepenuhnya pihak pentadbir sekolah menyediakan ruang khas bila kantin tidak dapat digunakan, untuk murid bukan Islam makan. Murid bukan Islam di sekolah tersebut adalah minoriti di sekolah tersebut.

Kebijakan pentadbir sekolah dalam kes ini dapat mengelakkan murid bukan Islam ini menjadi mangsa ejekan, hinaan, dan kata-kata kesat berbaur keagamaan dan perkauman andai mereka dilihat makan sembarangan oleh PARA MURID ISLAM yang masih KANAK-KANAK.

Mereka ini tidak tahu yang mana baik yang mana buruk.2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Fuckatan Rakyat dan FITNAH berpisah tiada...

Tanpa Nama berkata...

kepada guru2 yg sanjung pembangkang tu..skang tgk, org UMNO juga yg bela korang..org2 PR hentam guru/guru besar pasal hal ni..