Rabu, Mac 13, 2013

Parti Kencing Rakan

Seperti yang dikisahkan oleh puak-puak pembangkang terdahulu, kononnya UMNO kaki tabur duit. Untuk meramaikan majlis, dibayar sorang RM30. Tetapi nampaknya kesan inflasi telah membuatkan puak PAS terpaksa upah RM50 kepada mat-mat rempit untuk konvoi mereka.

Teman nak ceritakan tentang kawan kepada kawan teman. Dia ni dulu tak lah nampak sifat pembangangnya. pembangkangnya. Namun nak dijadikan cerita, Rudi (bukan nama sebenar) telah mengajak beberapa teman untuk melabur dalam Forex yang dikatakan telah memperkayakan dirinya.

Ribu demi ribu ringgit dilaburkan kepada Rudi dan ratus demi ratus pulangan yang diberikan oleh Rudi kepada para pelaburnya.

Tetapi, tidak sampai setahun setelah pulangan demi pulangan diberi sehingga melebihi sedikit dari amaun pelaburan dalam 10%, Rudi tidak lagi mengirimkan 'keuntungan'.

Jenuhlah rakan-rakan pelabur bermesyuarat sesama mereka menuntut kembali wang pelaburan.

Ternyata, jawapan sinis yang diberikan Rudi, "Nak apa lagi? Labur seribu, dah seribu seratus aku bayar". Mereka masih tidak berpuas hati. Lalu mereka bertanya, berapa pula keuntungan kau buat dengan duit kami dalam tempoh itu.

Rudi menjawab, "Yang itu bukan urusan komer. Yang penting komer tak rugi."

Maka bersedihlah para-para pelabur apabila mendapati Rudi semakin kaya, dan pulangan yang mereka dapat hanyalah sekadar 10% dari apa yang mereka laburkan hampir setahun. Malah, wang pelaburan itu tidak lagi milik mereka. 

Terdetiklah mereka pula, kalau wang itu mereka laburkan sendiri dalam bidang niaga kecil-kecilan, sudah tentu dalam tempoh itu perbuatan mereka melabur kepada Rudi tidak menjadi sia-sia.

Selepas memutuskan hubungan mereka dengan Rudi di Facebook, Rudi menonjolkan diri sebagai orang lantang berketurunan PKR di Facebooknya.

Apabila mengetahui hal demikian, jawapan sinis dari "mangsa kencingannya" ialah, "Elok lah tu. PKR. Parti Kencing Rakan". 

Rudi sudah tidak balik Ipoh lagi. kalau balik, sekali dua dalam setahun sahaja berbanding waktu dulu, setiap minggu.

Moral of the story, jangan lepaskan wang anda kepada pengutip deposit tanpa lesen, dan mereka yang melabur dalam bidang yang tidak sah. Kemungkinan dikencing rakan sendiri dari Parti Kencing Rakan itu sangat besar. Hahaha.

Program Parti Kencing Rakan di perumahan Rudi dan rakan-rakan yang tidak mendapat sambutan.

Kalau rakyat yang mengundi pun boleh ditipu dengan Manifesto Bukan Janji, siapalah pula 'rakan-rakan'. Siapa je yang tak ada dalam PKR? Selain dari penganut Anwarisme, terdapat penagih dadah yang membenci polis, bapok selalu diserbu JAWI, samseng Tamil, kartel dadah, pemain Forex haram, kaki nombor yang runsing dengan serbuan Jabatan Agama, golongan yang mahu berkahwin sesama jantan dengan garden wedding, lagi sapa? Pendek kata, semua yang bermasalah dengan undang-undang negara, yang mengkhianati Rukun Negara ke 4, akan SEGERA berada di kem PKR.

TERBARU, SEORANG LELAKI YANG DIWAWARKAN KAKI JUDI, HAMPIR PERNAH MELACURKAN ISTERI, MENGAKU TELAH LAMA SETIA KEPADA PKR. SIAPA LAGI KALAU BUKAN BAPA SI SAIFUL BUKHARI.

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

mangkok rudi tu duduk persiaran/ tingkat berapa?

Kasi sekali no plat, kalau jumpe boleh terjah mangkok tu sikit... hehe

Tanpa Nama berkata...

Iklan percuma untuk membantu Bumiputra. (Kawasan rumah kedai Taman Perpaduan Ulu Kinta berdekatan tapak pasar malam hari Selasa)

Kat kawasan dalam gambar di atas tu ada Kedai Nasi Lemak Kukus Kak Leha. (nasi lemak kukus terbaik)


Di sebelah belakang pula terdapat kawasan food Court bersebelahan dengan dewan orang ramai. Carilah kedai Mak Cik Mah Mee Bandung. Nasi goreng dia pun boleh tahan

Daripada kita mendapat dosa mendengar fitnah kaki kencing lebih baik makan mee dan nasi lemak.

IPOH MALAY berkata...

13 Mac 2013 12:22 PTG,
Nama dirahsiakan sebab dia kencing rakan-rakan je.. org lain dia tak berani.. PKR katakan...

13 Mac 2013 12:30 PTG,
org lepak kedai mat fan la.. tak trending dah.. nampak sangat dah lama tak balik.. Rudi ape kabor?