Ahad, Mei 12, 2013

MySinchew 'Kesali' Penyiaran Kartun 'Hina Melayu' - Tiada Permohonan Maaf

MySinchew memohon maaf  menyesali atas penyiaran kartun yang tidak menyenangkan di laman berita mereka pada 3 Mei. Kenyataannya berbunyi begini :

Merujuk kepada kartun kami dalam siaran bertarikh 3 Mei 2013 yang menggambarkan karekter mewakili PR dan BN yang cuba memenangi undi orang Cina.

Kartun yang dirujuk itu hanya menggambarkan pendapat sesetengah pihak semasa pilihanraya dan bukanlah niat untuk memburuk-burukkan sesetengah pihak dan menghina mana-mana individu.

Kami kesali segala salah faham yang timbul dan rasa kurang senang yang disebabkan olehnya. Kartun tersebut telah dikeluarkan dari laman web kami.








12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Yahudi oh Yahudi Asia !

Tanpa Nama berkata...

"TIADA MAAF BAGIMU!!!" INILAH BANGSA YG TAK PERNAH BERTERIMAKASIH & MENGHARGAI SEMANGAT SETIKAWAN!!!!

Tanpa Nama berkata...

Ohh, yang ni kau kata misinterret la, salah tafsir lah.Yang kau Sinchew,tak sensitif, dah lama buat kerja pon masih tak faham2 sensitiviti bangsa lain. Memang sengaja kot cari fasal.

Tanpa Nama berkata...

huh.....dah ada pepatah baru...kalo jumpa ular n kiasu DAPig ...bunoh kiasu tuh dulu baru ular...

BUY CHINESE LAST...

Pro BCL berkata...

Sin chew pun tahu NASI DAH JADI BUBUR.

Mintak maaf pun takde makna lagi. Siap kau.

BCL. Boikot The Star.

Tanpa Nama berkata...

aku dah mulakan menghumban The Star di ofis aku ke bakul sampah. Harap mesej itu difahami pihak pentadbiran

Tanpa Nama berkata...

Kawan2.. nanti plz tolong listkan kedai2 orang melayu di sekitar anda.. buat satu blog untuk peniaga2 melayu... senang, nanti g mana2 pun kita tau mana kedai melayu kita nak p... jangan p kedai cina... kasi ajar sket

Tanpa Nama berkata...

Papa Gomo kena tangkap.Kenapa Cina babi di biarkan?

Tanpa Nama berkata...

APA TINDAKAN MENTERI KDN...AMARAN JE.

ITU LAH TINDAKAN YANG TERBAIK......

مهمد شفاريز berkata...

Buy chinese last?mu ni msti bukan org ipoh kan?

Tanpa Nama berkata...

Kesian.. ade juga manusia tahap mangkuk yang tak paham istilah 'buy chinese last'....

Tanpa Nama berkata...

Ade juga warga ipoh yang mungkin bakal mampus kebulur sebab tak mau boikot kedai cina ye... kelakar tul